Thailand en Nepal 2017

Het jaar 2017 brengt heel veel moois. Het hoogtepunt beleven we al op dag twee. De geboorte van Maas! Vanaf dan zijn we met zes man sterk. Dat voelt goed. Twee maanden ervoor boekten we al vijf tickets voor de komende zomervakantie; bestemming Bangkok. ‘Ook Oostenrijk is een hele onderneming met zo’n kleintje in een zwaar beladen auto’. En zo overtuigden we onszelf met nog meer goede redenen om ‘gewoon’ weer naar Azië te gaan. Bij British Airways reserveerden we er vervolgens een babybasket bij. Dus nog geen twee weken oud en baby Maas had al zijn eerste vliegticket op zijn naam.

Over de route dachten we lang na. Vele varianten in excel. Maar uiteindelijk kwam onderstaande route als winnaar uit de bus. Een iets rustiger tempo dan de afgelopen edities, met nieuwe plekken én ‘good oldies’ en als verschil met de andere keren, een busje in plaats van een Toyota 4×4.

Vanaf hier lees je onze belevenissen.

Nepal

Hoogtepunten vind je letterlijk in Nepal. Het land staat al heel lang op onze ‘wensenlijst’. Matthijs & Madelief zouden er in het voorjaar van 2015 samen heen, maar daags voor vertrek vond er een aardbeving plaats, waardoor we de trip annuleerden. Het blijft echter knagen…’maar’, zeiden we altijd, ‘het is geen geschikt land met kleine kinderen’. Daarbij zijn onze zomers geen geschikte periode om naar dit prachtige land te gaan waar eens Matthijs voor een klein jaar ‘woonde’. En toch boeken we in april zes tickets naar Kathmandu. Ondoordacht of vooral heel gaaf? Noem het karma…De winters in Nepal geven in ieder geval garantie op strak blauwe luchten met witte pieken op de achtergrond. Maas gedijt dan nog goed in de draagrugzak en de andere drie kinderen zijn nieuwsgierige stappers. En we vinden al snel accommodaties waar we met vier kinderen comfortabel en vooral leuk zitten.
We puzzelen wat avonden aan een logische route voor de twee weken die we hebben. Matthijs boort zijn Nepalees weer aan en met wat leuke eerste contacten daar hebben we een reisprogram waar we volledig achter staan.

Vanaf hier lees je onze belevenissen.

Plaats een reactie