Indonesië 2019

Nog maar een weekje school en twee weken werken, dan is het voor ons officieel vakantie. We merken aan alles dat we er klaar voor zijn. Niet alleen om vrij te zijn, maar vooral ook om samen weer op reis te gaan. Indonesië wordt het dit jaar. Het land waar we in 2004 voor het eerst met zijn tweetjes naar toe gingen (Sumatra). Het land waar we in 2011 onze lange reis met zijn viertjes afsloten (Bali). En nu dus het land waar we met zijn zessen gaan proeven van het moois dat er te zien, beleven en te proeven valt (Java en Bali).
Met vier kinderen zo’n onderneming aangaan, is niet helemaal de weg van de minste weerstand. Tenminste dat gevoel hebben veel mensen die met hun gezin nog nooit in Azië of ver op reis zijn geweest. En eerlijk is eerlijk, vooral de heenreis die zo’n 35 uur in beslag gaat nemen, roept nu al wel eens een kriebel in de buik op. ‘Ja maar, het was zo’n goede deal’ bedenken we tegelijkertijd, KLM heeft vast leuke filmpjes aan boord en een nachtje bijkomen in Taipei voegt vast ook weer een leuke ervaring toe. Ook heeft onze jongste Maas niet de meest makkelijke leeftijd en heeft de beste jongen er nogal een kop vol eigen plannen en ideeën opzitten. En bovenal zijn we met 6 man sowieso een wat logger gezelschap dan een gemiddeld gezin. Buiten dat, zien we het vooral als een heel gaaf avontuur. De maanden van inlezen, routes uitstippelen en passende accommodaties zoeken heeft al kilo’s voorpret opgeleverd.
En niet alleen voorpret, maar het volgende schema als resultaat:

 

En waar we dan zo naar uitkijken, is voor iedereen verschillend. Maas van 2 is waarschijnlijk nog niet zo met verwachtingen bezig. Alhoewel ie wel al een neerstortend vliegtuig heeft nagedaan als we het over de vakantie hadden. Of het was een stuntvliegtuig? Voor beiden tekenen we maar niet. Jip van 6 is wel een stukje concreter. Het vliegen, de apen op Bali en het snorkelen met haaien op de Karimunjawa eilanden. Oh ja, en elke dag sateetjes eten. Suze kijkt erg uit naar de zwembaden die we tegen gaan komen. We hebben al wat kneuterige waterparken gevonden op Java en dat kunnen we vast een keer gaan beleven. Verder lijkt het haar ontzettend leuk om met haar vriendinnetje Fleur vijf nachten op een tropisch eiland te zitten. In Yogjakarta zullen we een bevriend gezin treffen en vandaar samen naar de archipel trekken, zo’n 4 uur varen ten noorden van de stad Semarang op Java. En de reis er naar toe die we met elkaar maken, is sowieso een tijdrovende onderneming. Daar weten de meiden wel raad mee met elkaar.
Madelief is van plan haar eerste vakantiegeld uit te geven in Taipei. De kop kan er maar af zijn. Daar staat een nachtmarkt op de planning. Ook is ze nieuwsgierig naar de vulkanen op Java en de Borobodur. Natuurlijk staat zwemmen ook op haar wish-list. Oh ja en een nacht op een onbewoond eiland met enkel een tentje. Zoveel verwachtingen zoveel wensen. Een bont gezelschap maakt dat we vast ieder voor zich het zijne eruit pikken. Ervaringen sowieso om heel erg naar uit te kijken….laat maar komen!

Lees vanaf hier onze belevenissen.