Azië 2011

Tien weken Oosterse schoon- en wijsheid

Onze belevenissen in 2011 hebben we opgetekend in een dagelijks schrijven, herleef dit hier mee vanaf het begin…

Onze Afrika ervaringen smaakten naar meer. We waren inmiddels met vier, onze beide meisjes nog niet leerplichtig, dus we kunnen ook wat langer met elkaar op stap. We hoefden niet lang na te denken over een bestemming: het werd Azië. Ook de landen die we wilden bezoeken, waren snel geselecteerd: Thailand, Maleisië en Bali. Het plannen van een goed moment was minder gemakkelijk. Alhoewel…Madelief zou 19 april 4 jaar worden en kort daarna voor het eerst naar school gaan. Waarom gaan we niet voorafgaand aan dit moment? Het kinderdagverblijf kunnen we dan opzeggen en we hoeven niet ‘in te breken’ op het onderwijsprogramma van onze oudste. Een snelle blik in de Lonely Planets liet zien dat in die periode ook het weer in de betreffende landen prima is. Dus, waar wachtten we nog op.

Aangezien vakantie al begint met de voorpret hebben we ons aardig ingelezen. Via onder andere de website Verre reizen met kinderen pikten we veel ideeën en leuke kindvriendelijke accommodaties op. Madelief deed ook een duit in het voorbereidingszakje door met lichte tegenzin de laatste maanden voor vertrek wel gewoon haar bord met rijst op te eten. Immers ‘in het land van de prinsessen eten ze alleen maar rijst’! En Suze? Suze had nog geen enkele weet van de dingen die komen gingen. We hoopten dat ze bij vertrek al zelf kon lopen. Een voorbereidingstraject op zichzelf. Maar het is gelukt, ze stapte vrolijk én vooruit met ons mee deze tien weken.

Zie hier onze routeschets.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Merel Hofstra schreef:

    Hoi, wij gaan komende zomer naar Thailand en las over jullie autotrip door Noord Thailand (via verrereizenmetkinderen). Ik zou hier graag meer info over willen hebben over oa waar hebben jullie de auto gehuurd, was het goed te doen.. zouden jullie mij kunnen mailen? Zou super zijn.
    groeten
    Merel

  2. mnmhofstra schreef:

    Hoi,
    Wij gaan komende zomer weer terug naar Thailand en nou las ik o.a over jullie autotrip in het noorden van Thailand (via verrereizenmetkinderen). Ik was erg benieuwd of jullie ons meer kunnen vertellen over het huren van een auto, waar bijv, en of het goed te doen was allemaal. De route lijkt ons ook erg leuk maar met openbaar vervoer niet te doen.
    Groeten
    Merel Hofstra

Plaats een reactie