Thailand 2014

Het was geen echte winter zoals we die graag zien. Schaatsen kon alleen op kunstijs en voor sneeuw moest je over de grens. Volop focus op een echte (tropische) zomer dan maar. En dat doen we vanaf januari al volop. We volgden de vliegtickets naar het Oosten al een tijdje op de voet en besloten toe te happen op een aanbieding van de Emirates naar Bangkok.
De bestemming Thailand lag eigenlijk voor de hand. Met versterking van ons zoontje Jip (deze zomer 16 maanden) kiezen we voor een makkelijk bereisbaar en vriendelijk land waar we deels met eigen vervoer doorheen kunnen trekken. En we denken in dit prachtige stukje Azië een goede balans te vinden tussen een portie ‘van de gebaande paden’ in het Noorden en ontspannen toeristische voorzieningen in het Zuiden.

En vanaf toen werd de voorpret concreter en concreter. Vele Thailandavonden verder hebben we nu een route staan en een groot deel van de accommodaties al geboekt. Met de Lonely Planet en Trip Advisor als bijbels bleek dat we vaak meer wilden dan we reel en plezierig achten voor onze kleine man. Daarbij kwamen we steevast dagen tekort. Laos en Cambodja lonkten, maar deze landen blijven wel. Elf uitgewerkte reisroutes verder kwamen we uit op onderstaand reisplan.

Jip heeft zijn eigen voorbereidingstraject en is niet weg te slaan bij Nederlands groot wild.

Jip met groot wild
Lees vanaf hier onze belevenissen.

 

 

Plaats een reactie